Liver on a Chip, 2n premi al 2n Concurs d’Innovació en Salut del VHIR

 

El projecte «Liver on a chip: New device to drug characterization, toxicology, personalized medicine and liver disease treatment» liderat pel Dr. Jordi Gracia-Sancho del Barcelona Hepatic Hemodynamic Laboratory (Hospital Clínic & Idibaps) i la Dra. Rosa Villa del GAB (IMB-CNM, CSIC) va obtenir el 2n premi del 2n Concurs d’Innovació en Salut del Vall d’Hebron Institut de Recerca (VHIR) en la categoria d’innovació en resultats de recerca, dotat amb 2.500 euros. Fou aquest passat divendres 10 de juny quan es cel·lebrà l’acte de lliurament de premis a l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, on tots els finalistes del concurs van presentar els diferents projectes amb un elevator pitch.

 

L’equip de treball, format per investigadors dels dos grups de recerca, ha treballat en el disseny i fabricació d’una càmera microluídica que simula la microcirculació hepàtica. La innovació serviria com a eina per estudis i diagnòstics ‘in vitro’ de funcionament cel·lular, farmacologia, toxicitat i de medicina personalitzada. I seria aplicable a tota investigació biomèdica en la qual el sistema vascular tingui rellevància (fetge, ronyó, cardiovascular i altres).

 

A més a més, l’elevator pitch d’en Jordi Gràcia-Sancho va obtenir el premi a la millor presentació, sent la més votada a través del Twitter, usant el hashtag #concursvhir que durant el transcurs de les presentacions fou top ten del trending topic a Espanya.

Notícia de l’acte de lliurament de premis

13/07/2015